web analytics

Zakelijk geld lenen als ZZP’er

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) heb je vast weleens overwogen om te investeren in je bedrijf, dat ene duwtje in de rug om verder te groeien. Maar hoe financier je die groei? Een zakelijke lening kan de uitkomst zijn. In dit artikel duiken we in de wereld van zakelijk lenen voor ZZP’ers en ontdekken we de ins en outs.

Kan Ik Geld Lenen als ZZP’er?

Het goede nieuws is dat ZZP’ers in aanmerking kunnen komen voor zakelijke leningen. Het eerste wat een geldverstrekker zal bekijken, is of jouw bedrijf de lasten van de financiering kan dragen. Maar er is meer, en soms kun je het jezelf wat makkelijker maken. Bijvoorbeeld door zekerheden te bieden, zoals onroerend goed, machines of bedrijfsvoorraad. Dat geeft de geldverstrekker meer vertrouwen in de aflossing van de lening. Maar zelfs als je die zekerheden niet hebt, zijn er nog steeds opties.

Investeringen in Bedrijfsmiddelen

Als je als ZZP’er bijvoorbeeld een nieuwe machine, bestelbus of bedrijfsvoertuig nodig hebt, is financial lease een interessante optie. Dit type lening stelt het bedrijfsmiddel zelf als onderpand, zonder dat je gedetailleerde jaarrekeningen of investeringsplannen hoeft te overleggen.

Hypotheek voor ZZP’ers

Ook als ZZP’er droom je van een eigen huis. Maar kun je een hypotheek krijgen met een onvoorspelbaar inkomen? Ja, het is mogelijk, zelfs als je pas zes maanden als ondernemer actief bent. De criteria zijn niet alleen gebaseerd op je ondernemersduur, maar ook op je eigen vermogen en inkomsten. Dus als je de financiële zaken van je bedrijf op orde hebt, ben je op de goede weg.

Persoonlijke Leningen

ZZP’ers kunnen ook persoonlijke leningen afsluiten, maar alleen voor privé-uitgaven. Denk aan die nieuwe keuken waar je al tijden van droomt, of die splinternieuwe auto waar je mee wilt pronken. Voor zakelijke kosten zijn persoonlijke leningen niet bedoeld; daarvoor kun je een zakelijke financiering aanvragen.

Geld Lenen als Startende ZZP’er

Ben je een beginnende ZZP’er en heb je een aanzienlijke investering nodig om je bedrijf van de grond te krijgen? Dat is niet altijd makkelijk, vooral als je nog geen jaarrekeningen of financiële geschiedenis hebt. Maar onthoud dit: een ijzersterk ondernemingsplan kan wonderen verrichten. Zorg ervoor dat je aanvraag goed is onderbouwd en laat je verrassen door de mogelijkheden.

BKR-Registratie

Bij de aanvraag van een zakelijke lening kijkt de geldverstrekker niet alleen naar de financiële gezondheid van je bedrijf, maar ook naar je eigen financiën. Heb je al leningen of kredieten? Dit wordt gecheckt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je persoonlijke BKR-registratie voor bijvoorbeeld hypotheken of persoonlijke leningen telt ook mee bij de goedkeuring van zakelijke financieringen.

En hier is het addertje onder het gras: sluit je een zakelijke lening, lease of krediet af, dan zijn ze verplicht dit te melden bij het BKR. Dit kan in de toekomst gevolgen hebben voor het aanvragen van een nieuwe hypotheek of persoonlijke lening. Denk dus goed na voordat je je handtekening zet.

Kortom, als ZZP’er zijn er verschillende wegen om financiering te krijgen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, en je zult zien dat de financiële wereld van zakelijk lenen veel opties te bieden heeft voor jouw groeiende onderneming.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave